sâmbătă, 26 februarie 2011

Cumpana lui Nicolae Pescaru


Un telefon primit de la Paul Enache sâmbătă seara a făcut să-mi fie somnul mai greu şi mai agitat până duminică dimineaţa. „Ilie, vezi că Niki Pescaru a fost operat pe creier, mâine (n.r. duminică) merg până la el la spital”, mi-a spus Paul Enache, iar eu nu i-am putu replica uluit decât că o să ne vedem la Judeţean.
O mie de întrebări şi de lucruri legate de cel mai mare fotbalist braşovean din toate timpurile îmi treceau prin cap. „Ce Dumnezeu s-a întâmplat? Ştiam că nea Niki avea probleme la un ochi, nicidecum la cap şi atât de grave”, încercam să aflu ceva de la mine însumi scormonind prin memorie. Mai mult, cu câteva zile în urmă vorbisem cu el la telefon şi stabilisem o întâlnire.

Andone a rămas
un mare sufletist
În jurul prânzului îmi dau întâlnire cu Paul Enache în faţa Spitalului Judeţean, iar el mă anunţă: „Vine şi Ando (n.r. antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone) cu mine. A venit la Braşov după meciul cu Sportul şi cum a auzit de nenorocirea lui Niki a ţinut morţiş să-l vadă şi el”. Andone e acelaşi om cu suflet mare pe care l-am cunoscut de când îi antrena pe „stegari” în anul 1999, când aceştia au revenit pe prima scenă, iar Paul Enache era preşedintele clubului. „Abia aştept să îl văd pe Niki, nu pot să cred ce i s-a întâmplat”, spune „Fălcosul” în drum spre salonul 405 de la Neuro-chirurgie, unde este internat fostul mare fotbalist al „Steagului”.
„Dacă mai stăteam o zi nu mai scăpam!”
Întins pe un pat şi cu capul bandajat, fotbalistul care şi-a pus viaţa în slujba lui FC Braşov se bucură când ne vede. „Niki, ce faci, cum te simţi, ce s-a întâmplat?”, curg întrebările dinspre Andone. „Vai de capul meu, bine că nu am murit. Dacă mai stăteam o zi, sigur muream”, explică Pescaru. Apoi, ne invită să discutăm pe hol, pe o bancă, ca să nu-i deranjăm pe restul pacienţilor. Până să ieşim, un coleg de salon al lui nea Niki, sigur dinamovist, profită de moment şi îşi face o poză alături de „Fălcos”, îl felicită pentru victoria cu Sportul şi îi urează baftă în retur.

Problemele datează de un an şi jumătate
Afară, pe hol, Pescaru ne explică pe îndelete. „În urmă cu un an şi jumătate am ieşit să-i dau de mâncare la câine, în curte. N-am sesizat că e gheaţă pe jos şi am căzut, lovindu-mă puternic la cap. Mi-a curs sânge, m-am bandajat şi am crezut că mi-a trecut, n-am mai mers la doctor. Numai că, de o perioadă a început să-mi amorţească mâna, să nu mai am stabilitate în picioare şi totul a culminat zilele trecute, când mă plimbam cu Stela, soţia, pe drumul de Poiană şi am mai căzut o dată. Atunci am mers la doctorul de familie şi mi-a spus să merg de urgenţă să-mi fac investigaţii la cap, iar doctorii au hotărât să mă opereze de urgenţă. Acum mă simt bine, dar trebuie să rămân sub supraveghere şi să mă repun pe picioare. Bine că nu am murit”, concluzionează fosta glorie a lui FC Braşov.
„S-a interesat cineva de dumneata, nea Niki?”, este întrebarea care îl face pe cel care a purtat cu onoare şi mândrie tricoul lui FC Braşov ani la rând să lase capul în jos şi să şoptească „familia, prietenul Buţi Gyorffi şi acum voi”. Ne despărţim urându-i însănătoşire grabnică şi amintindu-i că abia aşteptăm să ne vedem din nou, dar în cu totul alt cadru.

duminică, 13 februarie 2011

"Tradatorii" care au ales sa faca ceva vs. Tradatorii innebuniti dupa putere

Domnul Valeriu Zgonea comenteaza acid si merge pana la a anunta ca PSD nu recunoaste ceea ce Curtea Constitutionala a validat, si anume faptul ca UNPR a devenit partid parlamentar. Aruncand in fata fel de fel de argumente, domnul Zgonea merge pe aceiasi linie pe care s-au inscris in ultima vreme PSD si PNL, lupta pentru putere cu orice pret si in orice moment. Cu mintile intunecate, USL-istii nu mai stiu decat cateva cuvinte: Jos Basescu, presedinte, prim-ministru, primari si presedinti de Consilii Judetene. In schimb, nu sufla domnul Zgonea sau vreun coleg de-al dumnealui nici o vorbulita despre ce sa se intreprinda pentru a ajuta tara sa iasa din impas, sa aiba si ei o idee in folosul tarii, sa faca o opozitie constructiva, nu doar una destructiva.
Ca sa nu mai vorbim ca la fiecare pas se pune pe tapet ideea ca UNPR-ul este partid de tradatori pentru ca multi dintre oamenii din conducere si dintre membrii partidului au fost inainte la PSD. Si aceasta cred ca este o idee care se va intoarce impotriva PSD-ului cu o forta inzecita decat cea cu care oamenii lui Ponta o propaga acum.
Pai, cine vorbeste de tradare? Cei care si-au tradat intregul electorat dintr-o dorinta nebuna de a da jos un om, care oricum nu mai poate candida la finalul mandatului, si de a pune mana cu orice pret pe putere semnand practic un "Pact cu Diavolul"? "Tradatorii" pe care ii infiereaza PSD-ul acum, fostii lor colegi, au simtit probabil acest trend lansat de la varful si din "umbra" partidului si au ales sa puna umarul la treaba. Sa incerce sa scoata tara din criza, luptand practic nu doar cu neajunsurile si problemele de tot felul, ci si cu "franarii" de fosti colegi ai lor de la PSD.
Ce va mai zice domnul Zgonea cand multi dintre membrii care s-au simtit tradati, pe buna dreptate, de alianta facuta cu PNL-ul, au sa aleaga sa plece din PSD si sa ni se alature in UNPR, tocmai pentru ca am ramas singurul partid veritabil de centru-stanga?

vineri, 11 februarie 2011

Cum incearca PSD sa-si spele pacatele cu ajutorul lui Gigi Becali

Faptul ca alianta nou creata intre PSD si PNL le-a facut imense deservicii ambelor formatiuni poltice in randurile electoratului nu mai este pentru nimeni o noutate. Constienti de acest fapt, cei de la PSD incearca sa mai dreaga busuiocul. Si cum s-au gandit ei sa o faca, decat prin vocea lui Gigi Becali, prieten declarat al lui Hrebenciuc si o figura cu trecere in presa, dar care de cele mai multe ori vorbeste mult, prost si fara rost.
Asadar, Gigi Becali si-a scos de la naftalina taman in aceasta perioada PNG-ul si printre tampeniile anuntate de la Palat in urma cu cateva zile a lansat si ideea ca el nu va face alianta niciodata cu USL, deoarece "PSD e de stanga si stanga inseamna diavolul". Adica, toata lumea ar trebui sa inteleaga faptul ca PSD, desi are o alianta cu un partid de dreapta, nu a tradat stanga asa cum s-a intamplat de fapt. Ei, acum nu imi inchipui ca poate sa creada cineva in vorbele lui Becali, iar suporterii Stelei pot depune cel mai bine marturie in acest sens. In plus, Gigi Becali fie are memoria scurta, fie minte cu nerusinare, deoarece nu mai devreme decat la alegerile prezidentiale, cand s-a facut anuntul ca Mircea Geoana a "castigat" Cotroceniul, Becali era pe scena alaturi de toti ceilalti prieteni ai sai din PSD, sarbatorind "momentul istoric".
Asa ca, Gigi si Hrebe, incercati altceva, ca vrajeala asta nu tine!
Faptul ca PSD a tradat electoratul de stanga a fost exclusiv alegerea sa, iar UNPR va face tot ce este posibil pentru ca in calitate de unic partid de centru stanga sa aiba grija de electoratul caruia PSD i-a intors cu nonsalanta spatele si pe care l-a lasat "orfan".

miercuri, 9 februarie 2011

Voua chiar nu va pasa?

Starea tensionata din Egipt si refuzul presedintelui Hosni Mubarak de a demisiona le mai acorda o pauza certaretilor din peisajul politicii romanesti. Nu pentru mult timp, sunt convins, deoarece imediat ei vor inunda din nou ecranele televizoarelor dand vina de pe unul pe celalalt pentru ca atunci cand au fost la carma au tradat cu zambetul pe buze statul si oamenii pentru interesul propriu.
Bunaoara, certaretii de serviciu de asta seara au fost Victor Ponta, tradatorul stangii romanesti, si seful ANAF, Sorin Blejnar. Ca niste copii razgaiati, care au crescut siguri la parinti si cred ca totul li se cuvine, isi arunca fel de fel de acuze si vorbe grele. Asta intr-un moment in care tara noastra traverseaza o perioada extrem de grea, iar multi oameni isi pun problema existentei.
Oameni buni, voua chiar nu va pasa, nu credeti ca ar trebui toata lumea sa puna umarul la revenirea pe linia de plutire a tarii? Cui ar folosi oare o tara infometata si distrusa?! Nici chiar voua, nebunilor dupa PUTERE!
De aceea, toti cetatenii acestei tari, inca frumoase, care sunt de acord sa munceasca pentru a avea si carora le pasa in mod real de bunastarea ei ar trebui sa puna mana la treaba si sa vina alaturi de UNPR. Sa uitam de certareti! Asta ar fi pedeapsa cea mai dureroasa pentru oamenii de teapa lui Ponta si compania. Eu zic ca daca ne vrem binele si tinem la tara noastra ar trebui sa-i pedepsim!

luni, 7 februarie 2011

Au inceput deja luptele intestine in USL

Asa cum am anticipat imediat dupa semnarea corciturii politice PSD-PNL-PC, liderii acesteia au inceput deja sa se contreze. Ca aceasta USL s-a facut fortat si cu scopuri ascunse care nu au legatura cu interesul national o demonstreaza si cearta dintre Voiculescu si PSD pe care o puteti gasi aici.
Si asta e doar inceputul.

sâmbătă, 5 februarie 2011

Uniunea care dauneaza grav societatii

Plamadita din ura fata de Basescu si nascuta cu telul declarat de a pune mana pe putere in Romania, nou formata Uniune Social Liberala intampina, in mod evident, mai multe probleme decat lasa sa se intrevada cei 3, Ponta, Antonescu si Constantin.

Si sa le luam punctual:
- cele mai mari probleme USL le are chiar in interior. Voci puternice din ambele parti - PC, a treia parte, nu conteaza, ei au intrat in combinatie cu Antenele, nu cu procentele - contestand vehement aceasta incercare de iubire imposibila. Astfel, este de asteptat ca in zilele urmatoare sa asistam la dezertari din randurile celor doua partide, PSD si PNL, ale membrilor care se simt tradati de aceasta uniune.
- o data cu dezertarile, cele doua partide pierd automat voturi si daca tinem cont de intensitatea cu care actioneaza contestatarii din interior, acestea nu vor fi deloc putine.
- ca lucrurile cu razvratitii din cadrul USL nu se vor opri dupa primul val de plecari din cele doua partide o intareste declaratia liberalului Romeo Stavarache de la Bacau care a spus raspicat ca "nu voi ceda NICIODATA orasul MAFIEI lui HREBENCIUC!" Daca trebuie sa mai amintesc, Hrebenciuc este PSD.
Obriti de interesul de a pune mana pe putere cu orice pret, liderii PNL, in mod normal partid de dreapta, si PSD, in mod normal partid de stanga, incearca sa minimalizeze aceste aspecte deosebit de importante. Numai ca, pana la urma, cred ca se va dovedi ca oamenii nu pot fi asa de prosti cum ii cred cei de la USL.

In ceea ce ne priveste, singurul partid de centru stanga veritabil a ramas UNPR dupa ce aceasta corcitura politica a fost parafata. Si astfel, in vreme ce PSD si PNL isi impart tara in functie de interese, UNPR prefera sa-si concentreze atentia spre lucrurile care conteaza cu adevarat: scoaterea tarii din criza economica si acordarea unei importante deosebite dialogului social, in special relatiei cu sindicatele. Restul sunt manevre politice care dauneaza grav societatii!

miercuri, 2 februarie 2011

Am intrat in politica, la UNPR


Seara zilei de astazi are o insemnatate aparte pentru mine. De astazi am facut un nou pas in viata mea. Unul foarte important, consider eu. Am intrat intr-un partid politic, si anume in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.
Trebuie sa marturisesc faptul ca de un an si jumatate ma gandeam la aceasta miscare, iar in ultima perioada chiar simteam ca este timpul sa o fac. Acum, cand scriu aceste randuri, dupa ce am fost votat ca membru in Biroul Politic Judetean al UNPR Brasov, consider ca am ales bine partidul.
Inainte de a visa la functii si candidaturi, ceea ce simt ca ma mana in lupta acum este entuziasmul si o dorinta neabuna de a arata ca pot!