sâmbătă, 10 septembrie 2011

Trebuia sa ne puna cineva la punct sau cat de penibili am ajuns sa fim

Crezand ca are de-a face cu Mitica sau vreo comisie a Ligii, zilele trecute, Gigi Becali proclama amanarea meciului cu Schalke si ne linistea pe toti spunand ca el e salvatorul gazonului de pe National Arena. Numai ca, intamplarea fericita face ca finala Europa League din 2012 sa se desfasoare pe noua arena romaneasca, iar UEFA a luat atitudine si a comandat scurt: Steaua joaca la data stabilita cu Schalcke, la Cluj, iar de gazonul de pe National Arena se ocupa tot forul european. Asa ca Gigica a trebuit sa-si puna coada intre picioare si sa balmajeasca ceva despre un complot, se putea altfel?!, al unora cu influenta de pe la noi contra lui.
Daca ar deschide pret de o secunda ochii si ar intelege ce e in jurul lui sau in fotbal, Gigica, impreuna cu alti patroni din fotbal, ar realiza ca cel mai mare rau ei il fac fenomenului, prin veninul si ineptiile pe care le improsca neincetat in stanga si-n dreapta.
Lectia vine insa pentru forurile mult prea permisive de la noi, FRF si LPF. Atata vreme cat unul sau altul incalca legea ar trebui sa suporte consecintele. Apoi, chestia asta cu dam ceva la ziar sau strigam pe la tv ca sa punem presiune pe o comisie sau alta iarasi n-ar trebui sa functioneze. Indiferent ca vorbim de Vointa Sibiu sau Steaua, litera regulamentului trebuie sa fie aceiasi! Numai asa putem intra in normalitate, ca de progres abia peste cativa ani poate fi vorba la noi.
Si apropo de normalitate, din cauza banilor invartiti in jurul drepturilor tv nimeni nu mai scoate un cuvant despre meciurile aranjate din fotbalul romanesc, care cu siguranta nu au dispartut, chiar daca cei interesati incearca sa vanda un produs supralicitat. Dar cine e de vina ca ei au acceptat sa cumpere o martoaga la pret de lipitan?! Dar despre acest subiect cu alt prilej.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu