marți, 28 septembrie 2010

Liga 1 nu face 2 bani

In ciuda prestatiei frumoase si curajoase a CFR-ului la Roma si a infrangerii nemeritate de ieri din Liga Campionilor, am ramas sub impresia jocurilor din ultima etapa a Ligii 1.
Steaua n-a tras nici un sut pe poarta 90 de minute la Galati, Dinamo s-a inclinat si ea in fata avantului muncitoresc al harnicei Unirea Urziceni, iar restul meciurilor, cu exceptia celor ale Rapidului si Craiovei, s-au inscris in acelasi tipar cenusiu spre negru.
Vizionand reprezentatiile jalnice de pe arenele ligii 1 iti vine greu sa crezi ca o televiziune ofera zeci de milioane de euro pentru drepturile tv. Concluzia lui Andrei Vochin, redactorul sef-adjunct al Gazetei sporturilor, cum ca nu mai avem echipe mari este cea mai cruda realitate a fotbalului romanesc din ultimii ani. De cateva sezoane incoace Liga 1 sufera, din punct de vedere valoric, un proces permanent de nivelare in jos. Si probabil ca acest proces va continua atata vreme cat Mitica Dragomir si majoritatea patronilor de fotbal apar la televizor doar pentru circareala si a acuza arbitrajele.
Normala, ca si criza economica mondiala, ar fi o scadere importanta a drepturilor tv oferite de televiziuni pentru primul esalon al fotbalului romanesc. S-ar curata astfel fotbalul romanesc de palamizile care-l sufoca acum si probabil ar fi fortati si cei care hotarasc destinele echipelor sa lase aceasta preocupare pe mana celor care se pricep.
Cheia afacerii este la televiziuni. Daca ele ar face un front comun si ar stabili un plafon maxim pana la care sa liciteze, fara sa se concureze degeaba, LPF n-ar avea ce face. Si, pana la urma, conducatorii si patronii intra la toate televiziunile de sport sa se injure, nu doar la cele care au drepturi de transmitere a meciurilor. Iar cand spectacolul ar trebui sa-si faca simtita prezenta, adica pe parcursul meciurilor, pe telespectatori ii ia somnul in fata televizoarelor de cele mai multe ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu