joi, 1 iulie 2010

Un pas mic spre o performanta enorma!

Steagu se salvase in extremis de la retrogradare in sezonul 1999-2000 dupa ce a batut pe propriul teren pe Astra Ploiesti intr-un meci fara istoric, iar Farul Constanta a luat bataie la Onesti, de la o echipa virtual retrogradata in B, cu 2-1. Un rol important in stabilirea acestui rezultat l-a jucat fostul brasovean Ionut Parvu, dar si faptul ca echipa de sub Tampa il trimisese la partida respectiva, blindat cu o suma importanta de “verzisori”, pe organizatorul de competitii, Ilie Luca.
Presedintele onestenilor, Nicolae Puiu, un jucator inrait de jocuri de noroc, a mers la doua capete mult timp, gandindu-se, cum de altfel fac toti conducatorii in aceste situatii, ca este mai lesne sa pierzi si ar fi bine sa te multumesti cu putin. Numai ca, Ilie Luca, un om discret, dar bun cunoscator al fenomenului, a prins momentul oportun si inaintea partidei le-a aratat fotbalistilor onesteni ce-i astepata daca face gal sau bat a doua zi. Multi au ramas fara grai, pentru ca nu mai vazusera o suma atat de mare de bani la un loc. “Atatia bani nu am mai vazut decat la televizor, in filme”, a fost remarca unuia dintre ei. Efectul a fost cel scontat, multi dintre jucatorii onesteni dandu-si viata pe teren pentru banii respectivi, chiar daca au mai fost cate unii care au mai jucat si pentru constanteni.
Imediat dupa finalul acestor doua meciuri, de la Tineretului, toata echipa a mers la Aro Palace, in vestitul Bar de Noapte. Bucurie mare, oameni iestiti pe strazi, baie in fantana arteziana din Piata Sfatului, iar noi am facut cu autocarul de la stadion pana la Aro 45 de minute printre suporterii de pe strada.
La un moment dat petrecerea de la Aro a fost intrerupta la cererea suporterilor, care se stransesera in numar foarte mare in fata hotelului pentru a-si scanda bucuria alaturi de fotbalisti. Toti jucatorii au iesit pentru a se bucura din nou alturi de fani, iar in acest timp, discret cum ii e felul, revenise acasa si Ilie Luca.
- Tati, felicitari, ti-ai facut datoria, permite-mi sa-ti pun un sprit, l-am intampinat eu dupa ce trecuse pe la masa patronului Neculaie sa anunte ca misiunea a fost indeplinita si pe la cea a antrenorului Adrian Harlab pentru a-l felicita.
- Mersi, te rog frumos serveste-ma, ca prin ce am trecut azi nu mai vreau sa trec niciodata!
De aici a inceput practic drumul spre cea mai mare performanta a lui FC Brasov din ultimii 36 de ani, clasarea pe locul 3 si participarea in Cupa UEFA la finalul sezonului 2000-2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu