sâmbătă, 5 februarie 2011

Uniunea care dauneaza grav societatii

Plamadita din ura fata de Basescu si nascuta cu telul declarat de a pune mana pe putere in Romania, nou formata Uniune Social Liberala intampina, in mod evident, mai multe probleme decat lasa sa se intrevada cei 3, Ponta, Antonescu si Constantin.

Si sa le luam punctual:
- cele mai mari probleme USL le are chiar in interior. Voci puternice din ambele parti - PC, a treia parte, nu conteaza, ei au intrat in combinatie cu Antenele, nu cu procentele - contestand vehement aceasta incercare de iubire imposibila. Astfel, este de asteptat ca in zilele urmatoare sa asistam la dezertari din randurile celor doua partide, PSD si PNL, ale membrilor care se simt tradati de aceasta uniune.
- o data cu dezertarile, cele doua partide pierd automat voturi si daca tinem cont de intensitatea cu care actioneaza contestatarii din interior, acestea nu vor fi deloc putine.
- ca lucrurile cu razvratitii din cadrul USL nu se vor opri dupa primul val de plecari din cele doua partide o intareste declaratia liberalului Romeo Stavarache de la Bacau care a spus raspicat ca "nu voi ceda NICIODATA orasul MAFIEI lui HREBENCIUC!" Daca trebuie sa mai amintesc, Hrebenciuc este PSD.
Obriti de interesul de a pune mana pe putere cu orice pret, liderii PNL, in mod normal partid de dreapta, si PSD, in mod normal partid de stanga, incearca sa minimalizeze aceste aspecte deosebit de importante. Numai ca, pana la urma, cred ca se va dovedi ca oamenii nu pot fi asa de prosti cum ii cred cei de la USL.

In ceea ce ne priveste, singurul partid de centru stanga veritabil a ramas UNPR dupa ce aceasta corcitura politica a fost parafata. Si astfel, in vreme ce PSD si PNL isi impart tara in functie de interese, UNPR prefera sa-si concentreze atentia spre lucrurile care conteaza cu adevarat: scoaterea tarii din criza economica si acordarea unei importante deosebite dialogului social, in special relatiei cu sindicatele. Restul sunt manevre politice care dauneaza grav societatii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu